top of page
IMG_8829_edited.jpg

WAAROM FOS

Om de huidige klimaatdoelen te halen - in 2030 onze CO2-uitstoot met 49% reduceren ten opzichte van 1990 en in 2050 CO2-neutraal zijn - hebben we voorbeeldfiguren nodig. Steeds meer mensen realiseren dat het nu tijd is om in actie te komen, en gelukkig zijn de eerste bewegingen te zien binnen de bouwindustrie. Deze transitie moeten we doorzetten, want de bouwindustrie is met de huidige manier van bouwen een van de grootste CO2-uitstoters. Onze drie kernwaardes geven weer hoe wij onze bijdrage willen leveren aan deze transitie.

Intro
IMG_8829.jpg
FOS Studio_solo_frake (2).jpg

KWALITEIT

KRACHTIG EN ADEMEND

Ecologisch verantwoord bouwen mag nooit ten kosten gaan van de kwaliteit van het bouwwerk. Daarom voldoen alle ontwerpen van FOS Housing aan dezelfde standaard die u gewend bent van een reguliere woning. De isolatiewaarde zorgt ervoor dat u tijdens alle seizoenen van het jaar geheel comfortabel in uw woning verblijft. Onze houten constructies gaan even lang mee als die van een traditionele woning. De techniek die wij gebruiken wordt al honderden jaren toegepast en is van een zeer hoge kwaliteit.


Daarnaast wordt er door het gebruik van ecologische  materialen, damp-open gebouwd. Dit betekent dat de woning een natuurlijke temperatuur- en vochtregeling heeft. Dit zorgt voor een fijne thuis- en werkomgeving, grote gezondheidsvoordelen en een hoger algemeen welzijn. 

DUURZAAM

ECOLOGISCH EN CIRCULAIR

Wat verstaan wij onder duurzaam bij FOS: Ecologisch en circulair bouwen. Ecologisch bouwen kent vele voordelen; in het productieproces wordt niet alleen significant minder CO2 uitgestoten, het materiaal slaat ook nog CO2 op tijdens de levensduur. Daarnaast bouwen wij damp-open door de toepassing van ecologische materialen. Dit betekent dat het bouwwerk op een natuurlijke wijze temperatuur en vocht reguleert. Dit zorgt voor een natuurlijk ventilatie, wat vele gezondheidsvoordelen met zich meebrengt zoals een betere concentratie en minder ziekteverschijnselen. Ook heeft ecologisch bouwen andere mentale en fysieke gezondheidsvoordelen. Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat door het gebruik van natuurlijke materialen en vormen, wat het biofilisch effect heet, mensen zich beter kunnen concentreren, minder stress ervaren, een lagere bloeddruk hebben en sneller genezen.

 

De huidige visie op de manier van bouwen moet ook op een ander vlak veranderen. In plaats van het eenmalig gebruik van materialen moeten we naar een herhaaldelijk gebruik. Zowel bij het kiezen van onze materialen als bij de keuze van de bouwtechniek nemen wij circulariteit mee in onze beslissingen. Dit houdt in dat de materialen geschikt zijn om te recyclen en dat onze bouwwerken compleet demonteerbaar zijn. Hiermee garanderen wij de mogelijkheid tot een tweede leven voor het materiaal.
 

DSC_1037.jpeg
FOS AXO variabelen.jpg

MAATWERK

GEPERSONALISEERD ONTWERP

Wij geloven niet in de one size fits all-cultuur. Architectuur is altijd gebonden aan context. Daarom hebben wij de FOS Studio zo ontworpen dat deze in afmetingen en afwerkingen kan variëren. Door u mee te laten ontwerpen zal uw woning altijd uniek en persoonlijk zijn.

MEER INFORMATIE

Zou u graag meer over de FOS Studio te weten komen? 

Wij helpen u hier graag bij!

bottom of page