top of page

ONZE VISIE

Visie
‘Een positieve impact maken door te bouwen’ 

Missie
‘Reduceren van CO2 door ecologisch en circulair te bouwen’

IMG_6289.HEIC

Voor 2030 moeten we onze CO2-uitstoot met 49% verminderd hebben ten opzichte van 1990 en voor 2050 moeten we CO2-neutraal zijn. De bouw zorgt voor ongeveer 15% van de wereldwijde CO2-uitstoot. Dit kan en moet anders.

Naast deze uitstoot, zorgen traditionele bouwmaterialen ook nog eens voor een ongezond leefklimaat. Chemische stoffen, die in verf en andere materialen zitten, zorgen voor giftige deeltjes in de binnenlucht. Ook kampen de meeste Nederlandse huishoudens met slechte ventilatie, wat tot nadelige gezondheidseffecten leidt zoals hoofdpijn en slechte concentratie. In bijna één op de vijf huizen in Nederland ontstaan er vochtplekken en schimmels, wat negatieve gevolgen voor de gezondheid heeft. 

Dat we momenteel vooral bouwen met traditionele bouwmaterialen komt doordat die goedkoper zijn. Hier worden alleen niet de schaduwkosten in meegenomen, zoals de schadelijke gevolgen voor het milieu waar we in de toekomst de hoofdprijs voor moeten betalen. 

Eén van de grootste redenen waarom we nog niet vanzelfsprekend ecologische bouwen, is omdat men niet gewend is om op deze manier te bouwen. Het onbekende is voor velen een risico dat ze niet willen nemen. Helaas zien de meeste mensen niet in dat het een veel groter risico is om traditioneel te blijven bouwen. 

Alle bovengenoemde redenen leiden tot dezelfde conclusie: het tijd is om de mindset in de bouw te veranderen. De huidige situatie moet nu veranderen. Ecologische materialen en circulaire bouwmethoden zijn van essentieel belang voor een duurzame en gezonde toekomst. Hier hebben wij onze visie en missie op vastgesteld.

LEES VERDER OVER ONZE DUURZAAMHEID

Zou u graag meer over onze duurzaamheidsstrategie horen? 

Lees dan verder op onze pagina over duurzaamheid.

intro visie
bottom of page