top of page
FOS Studio_solo_frake.jpg
FOS Studio_zwart_solo.jpg

DE GEBOORTE

De FOS Studio is ontwikkeld met de gedachte dat wij als maatschappij anders moeten gaan bouwen om onze klimaatdoelen te behalen. De bouwindustrie staat voor een enorme uitdaging die met name opgelost kan worden door ecologische en circulair te bouwen. Na lang onderzoek te hebben gedaan, hebben wij met FOS de juiste materialen en bouwmethoden gevonden. Hierdoor zijn wij in staat een woning te ontwikkelen die ecologisch, circulair en van hoge kwaliteit is.

FOS Studio. Ecologisch en circulair.

FOS Studio - De geboorte

Materiaal

De constructie van de FOS Studio bestaat uit een houtskelet. De gevel is van thermisch gemodificeerd vurenhout. Een onderhoudsvriendelijk type hout. Het isolatiemateriaal is gemaakt van gerecycled glaswol. We kiezen voor deze producten vanuit een duurzaam oogpunt. FOS Studio wordt verwarmd door een elektrische verwarming. De cementlaag spreidt de warmte geleidelijk door de module en is makkelijk schoon te houden.

gain.jpg

VEERKRACHTIG

Ecologisch bouwen is het bouwen van de toekomst. De CO2-uitstoot van het productie- en bouwproces is significant lager dan bij traditionele bouw. Daarnaast slaan ecologische materialen langdurig CO2 op. De capaciteit om CO2 langdurig op te slaan in combinatie met de hernieuwbaarheid van de materialen, zorgen ervoor dat de FOS-ontwerpen geen belasting voor het klimaat zijn. De FOS Studio bestaat daarom voornamelijk uit hout. Voor de isolatie is er gekozen voor het snelst CO2-opnemende bouwmateriaal, namelijk Gramitherm. Per hectare productiegrond slaat het materiaal per jaar tussen de 22 en 34 ton CO2 op. Dit is 2 à 3 keer meer dan een hectare bos kan opnemen. 

farmer-gb2f79b20f_1920.jpg
FOS Studio_bos_view_frake_edited.jpg
4 seizoenen mobiel.jpg

LEEFCOMFORT

Bij FOS Housing houden wij ons aan dezelfde standaard die u gewend bent van een reguliere woning. De isolatiewaarde zorgt ervoor dat u tijdens alle seizoenen van het jaar geheel comfortabel in uw woning verblijft. Als isolatiemateriaal is er voor Gramitherm gekozen, vanwege het uitstekend isolerende vermogen. Dit duurzame materiaal bestaat in de basis uit gras en plantenvezels. Ook de houten constructie gaat even lang mee als een reguliere woning. Deze techniek wordt al honderden jaren toegepast en is van een zeer hoge kwaliteit, waardoor het in de toekomst steeds vaker gebruikt zal worden. 

TOT HET EINDE EN VERDER

Circulariteit staat bij FOS hoog in het vaandel. Zowel bij het kiezen van onze materialen als bij de keuze van de bouwtechniek nemen wij circulariteit mee in onze beslissingen. Dit leidt ertoe dat onze materialen gerecycled kunnen worden en dat onze ontwerpen compleet demonteerbaar zijn. Hiermee wordt een tweede leven voor al het materiaal gegarandeerd. Bij de oplevering van onze modules wordt een demontagehandleiding toegevoegd. Zo laten we aan de eigenaar zien hoe dit in zijn werk gaat. Hierdoor is de FOS Studio circulair.

FOS Studio_solo_vurenhout_goot.jpg
DSC_1040.jpeg

ADEMBENEMEND

Dankzij de ecologische materialen bouwen wij damp-open. Dit betekent dat het bouwwerk op een natuurlijke wijze de temperatuur en het vochtgehalte reguleert. Dit zorgt voor de ventilatie en brengt vele gezondheidsvoordelen met zich mee, zoals betere concentratie en minder ziekteverschijnselen. Bovendien creëren wij biofilische ontwerpen door gebruik te maken van natuurlijke materialen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat biofilische ontwerpen, waarin veel natuurlijke materialen en vormen terugkomen, tot significante mentale en fysieke gezondheidsvoordelen leiden, zoals minder stress, betere concentratie en verlaagde bloeddruk. 

CONTEXTGEBONDEN

Wij geloven niet in de one size fits all-cultuur. Architectuur is altijd gebonden aan context. Daarom hebben wij de FOS Studio zo ontworpen dat u meedenkt bij de laatste vier stappen van het ontwerp. Door u mee te laten ontwerpen zal uw woning altijd uniek en persoonlijk zijn. Een uitgebreidere uitleg van de vier stappen kunt u in de brochure vinden. 

FOS Studio_zwart_solo_dia.jpg
IN EIGEN REGIE Pvvt.jpeg

IN EIGEN REGIE

Dankzij onze prefab bouwmethode ben je nooit van het weer afhankelijk om te kunnen bouwen. Ook biedt de gecontroleerde bouwomgeving de mogelijkheid om het hele proces te optimaliseren, waardoor er heel precies gepland kan worden en restafval en faalkost geminimaliseerd kunnen worden. Door de woning in één dag op locatie te plaatsen, zorgt onze bouwmethode dat u minimaal belast wordt tijdens de gehele realisatie. 

FOS Studio_bos_view_frake_mobiel.jpg
logo pvvt.png

Voor de realisatie werken wij samen met onze partner Pvvt. Sinds 2005 is Pvvt gaan specialiseren op het gebied van prefab, montage, geveltechniek, afbouw en interieur. Zij realiseren de bouw in eigen hal, organiseren het transport, en regelen de fundering en aansluiting op locatie.  

MEER INFORMATIE

Zou u graag meer over de FOS Studio te weten komen? 

Wij helpen u hier graag bij!

bottom of page