FAQ

Heeft u een vraag? 

Kijk gerust tussen onze veel gestelde vragen. 

Duurzaamheid


Levering, Aansluiting & Transport

Wat is de levertijd van mijn Tiny House?


Wij hanteren een levertijd van ongeveer 12 weken voor onze standaard modellen. Dit kan iets afwijken afhankelijk van drukte van onze partner bouwbedrijven. Neem gerust contact met ons op voor specifieke oplevertermijn.
Heb ik bij voorhand een fundering nodig?


Fundering zullen wij voor u regelen. Afhankelijk van de grond maken wij bijvoorbeeld gebruik van lange stalen schroefpalen of stelconplaten.
Hoe wordt mijn Tiny House vervoerd en geplaatst?


Nadat ze klaar zijn worden ze prefab vervoerd en, indien mogelijk, met een autolaadkraan geplaatst. Als het ver omhoog getakeld moet worden zal er een grotere hijskraan aan te pas komen. Fundering zal hier vooraf aan worden geregeld.

Garantie


Vergunningen

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van mijn Tiny House?


De afmetingen van onze FOS Office en FOS Studio zijn precies afgesteld zodat het in bijna alle gevallen vergunningsvrij is. Indien dit niet het geval is, adviseren wij u graag verder.
Kunnen jullie mij helpen met het aanvragen van een vergunning?


Indien u toch een vergunning nodig hebt adviseren wij u hier graag bij. Wij hebben partijen in ons netwerk die u hier eventueel mee kunnen helpen.

Product Informatie

Is mijn Tiny House goed geïsoleerd?


Wij hanteren een standaard isolatiewaarde van 3.5 RC. Dat is hoog voor een tuinhuis en met goede ventilatie en verwarmingsregeling zorgt dit ervoor dat het huisje klimaat comfortabel is in zowel de winter als de zomer.
Kan ik mijn Tiny House ook zelfvoorzienend maken?


Volledig zelfvoorzienend is in Nederland lastig. Deels kunnen wij dit mogelijk maken door toevoeging van zonnepanelen of een sceptic tank voor riolering.
Kan mijn Tiny House ook casco, of zonder badkamer of keuken geplaatst worden?


Onze huisjes kunnen naar wens geleverd worden, dus ook casco! Eventueel zorgen wij voor de juiste aansluitingen zodat u zelf een keuken of toilet kunt plaatsen.
Kan ik mijn Tiny House op maat laten maken?


Bij FOS Housing denken wij graag met u mee. Indien uw wens erg afwijkt van onze standaard modellen zullen wij met FOS ID een gepersonaliseerd ontwerp voor u maken, met een gepersonaliseerde offerte.
Wordt mijn Tiny House gemeubileerd geleverd?


Badkamer- of keukenkastjes is voor ons natuurlijk geen probleem. Wij leveren geen ander meubilair.
Hoe groot mag mijn Tiny House zijn?


Er zijn geen grenzen aan de maximale grote, met een FOS ID maken wij namelijk een gepersonaliseerd ontwerp voor u, met gepersonaliseerde offerte. U bepaald de grootte en wij zoeken er een bijpassende bouwmethodiek bij om dit te realiseren.

Geen antwoord op uw vraag gevonden? 

Stel gerust uw vraag in de chatbox of per e-mail, dan komen wij zo snel mogelijk bij u terug. 

logo housing ful.png

FOS HOUSING

Future of Sustainability